زالو درمانی در طب سنتی | بهترین متخصص طب سنتی اصفهان 

زالو درمانی در اصفهان | از زمان مصر باستان، برای درمان ناهنجاری‌های سیستم عصبی، مشکلات دندانی، بیماری‌های پوستی و عفونت از زالوها استفاده می‌کردند. امروزه هم زالو درمانی همچنان کاربرد دارد و از زالوها در جراحی پلاستیک و سایر جراحی‌های کوچک استفاده می‌کنند. چرا که زالوها مایع پپتید و پروتئینی ترشح می‌کنند که از ایجاد لخته خون جلوگیری می‌کند. به این ترشحات زالوها، ضدانعقاد می‌گویند که با بند آوردن جریان خون و خونریزی به التیام زخم کمک می‌کنند.

در سال‌های اخیر، زالو درمانی به‌خاطر امکانات ساده و ارزان قیمتش در پیشگیری از عوارض، دستخوش تحولات زیادی شده است. زالو درمانی (Hirudotherapy) یک روش درمانی سنتی بر پایه استفاده از زالوها روی بدن انسان است که از دوران باستان به عنوان روش درمانی استفاده می‌شد. زالوها دارای خواص طبی و آنتی‌کواگولانت (ضد لخته‌ساز) هستند و ماده‌ای به نام هیرودین را به بدن انسان منتقل می‌کنند که اثری ضد‌التهابی و ضد‌درد دارد.

دکتر مجتبی معتمدی متخصص طب سنتی اصفهان 

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان – دایرکتوری دکتر آف 

 

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان | . زالو درمانی در اصفهان

زالو درمانی در طب سنتی

زالو درمانی در اصفهان | حکیم جرجانی در کتاب سوم ذخیره خوارزمشاهی اشاره‌ای به نحوهٔ استفاده از زالو و جایگاه درمانی آن کرده‌است. او منفعت زالواندازی را بیشتر در بیماری‌های پوستی می‌داند و معتقد است ابتدا باید تن را با فصد و مسهل پاکیزه کرد و سپس زالو انداخت.

ابن سینا باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و چنین می‌گوید:

از زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه‌های بدخیم خواهید شد. از زالویی استفاده شود که در آب‌های خزه‌دار که محل زیست قورباغه‌هاست نمو کرده و نه زالویی که در آب‌های گل‌آلود سیاه بوده‌است.

چه کسانی می توانند از زالو درمانی استفاده کنند؟

این تکنیک، روشی برای درمان یا تسکین قابل توجه سه مشکل متداول گوش و شنوایی است یعنی ناشنوایی ناگهانی، وزوز گوش و عفونت گوش میانی. البته افرادی که از دیگر بیماری‌های گوشی رنج می‌برند نیز گزینه مناسبی برای این روش هستند. افراد با شرایط زیر نیز باید این روش را انجام دهند:

  1. افرادی که به‌خاطر عوارض جانبی دیابت در معرض خطر قطع عضو قرار دارند.
  2. بیماران قلبی
  3. افرادی که قصد عمل جراحی زیبایی دارند و ریسک از دست دادن بخشی از بافت نرمشان وجود دارد.