از مکاتب طبی چه می دانید ؟ | دکتر مجتبی معتمدی 

مکاتب طبی در طول تاریخ بشر محدود بودن و به ۳ مکتب تعدادشون می‌رسه بقیه چیزهایی که ما می‌شنویم شیوه‌های درمانیه . فرق مکتب با شیوه درمانی اینه که مکتب برای خودش دارای تئوری خاصی هست و تعاریف خاص خودش را از سلامت، بیماری و … و همه‌چیز مکتب خاص خودش تعریف شده.

ولی شیوه های درمانی متفاوت از مکاتب هستند و یا بعضا به عنوان یک متد استفاده میشن . خیلی چیزا هستند: آب‌درمانی، موسیقی‌درمانی، دعا درمانی، ورزش درمانی ،تغذیه درمانی. اینا هیچکدوم مکتب نیستن اما مکاتب همون سه مکتب طب چینی تائو ، ودا مکتب طب هندی و طب اخلاطی یا طب ایرانی هست.

دکتر مجتبی معتمدی متخصص طب سنتی اصفهان 

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان – دایرکتوری دکتر آف 

 


مکتب طب سنتی ایران

مکاتب طبی | در مکتب فضیلت گرای طب سنتی ایران هدف از طبابت، حفظ و بازگرداندن سلامتی به انسانهاست تا ایشان بتوانند حق بندگی و عبودیت را در قبال پروردگار متعال، هرچه بهتر به جای آورند، چرا که هدف غایی از آفرینش انسان، سير به سوی كمال بی نهایت، یعنی رسیدن به حيات طیبه است.

تعریف طب سنتی از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی :

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO)، طب سنتی «مجموعه تمامی علوم نظری و عملی که در تشخیص طبی، پیشگیری و درمان بیماری های جسمی، ذهنی یا نابهنجاری های اجتماعی به کار می رود و به صورت گفتاری یا نوشتاری از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته باشد. » . در صورتی که تجربیاتی که توسط حکما و پزشکان طب ایرانی در طی قرون تجربه و ثبت وضبط شده است . با زبان علمی رایج بیان و مورد آزمون و تایید قرار گیرند . «پزشکی مبتنی بر شواهد » نام میگیرد.

طب ایرانی يك مكتب طبي كامل و پويا می باشد . كه جهان را به عنوان نظام احسن و آفريده خالق عليم و حكيم مي‌نگرد . و پزشك را از بابت تسلط و احاطه او به علوم مختلف و درك صحيح او از جهان هستي حكيم ناميده است . طبق نقل سيريل الگود مورخ پزشكي «قبل از طب يوناني وجود داشته است . و ايرانيان اصول آن چيزي را كه طب يوناني ناميده شده، به يونانيان تعليم دادند . و در ايران قديم وضعيت طب پيشرفته‏ تر از آشور بود». از مهم‌ترین شاخص های مکتب طب ایرانی می توان به زیربنای فلسفی، آموزش پزشکی، روش علمی بالینی و پیشروان و آثار طبی اشاره کرد . طب ایرانی شاخصه‌های یک مکتب طبی مستقل را داراست.

بهترین متخصص طب سنتی اصفهان |  از مکاتب طبی چه می دانید ؟

غذا میتواند دارو هم باشد. مفاهیم غذا و دارو در طب ایرانی

اگر سبک زندگی و تغذیه روزانه متناسب با مزاج بدن باشد . سلامتی نهادینه خواهد شد و در غیر این صورت، شاهد بروز انواع بیماری ها خواهیم بود . در صورت بروز بیماری، اولویت اول اصلاح سبک زندگی و به ویژه تغذیه خواهد بود . و در قدم اول از غذاهایی که خواص دارویی دارند . در درمان بهره میگیریم. غذا مسئول حفظ اعتدال مزاج در دراز مدت و تقویت طبیعت است . و دوا مسئول به اعتدال رساندن مزاج بدن در کوتاه مدت، پس از انحراف مزاج است.

اصلاح تغذیه یا تدابیر غذایی از اولویتهای درمان و پیشگیری است.

تغذیه از اساسی ترین و حیاتی ترین نیازهای انسانهاست که از تولد تا مرگ وجود دارد . عقل سلیم حکم میکند که انسان از هر چیز زیان آوری که به سلامتی او آسیب می رساند، پرهیز نماید . اصول روش تغذیه در مکتب طب سنتی ایران بر یک جمله استوار است . و آن اینکه بر هر فرد لازم است تغذیه ای مخصوص بخود بر اساس مشخصات فردی خود داشته باشد . طب سنتی ایران بر پیشگیری از بیماریها با آموزش روش صحیح زندگی تأکید دارد . و پزشک موفق را پزشکی می داند که سلامتی جامعه را حفظ نماید . و خود به خود با این تدبیر تعداد بیماران و مصرف دارو کاهش خواهد یافت.